Vijf argumenten waarom een ‘business ride’ succesvoller is als zakelijk evenement.

Maserati Cycling

Dit voorjaar trok Maserati er reeds met 100 ‘cycling enthusiasts’ op uit. Vanaf een golfbaan in Apeldoorn en Maastricht genoten we – tijdens werktijd – met relaties van al het moois wat de wielersport te bieden heeft.

Netwerkbijeenkomsten, relatiemiddagen of -avonden, seminars en diners. Wie een zakelijk netwerk moet onderhouden, heeft een drukke agenda met lang niet altijd interessante bijeenkomsten. Niet vreemd dat steeds meer ondernemers kiezen voor een fietsevenement. Vijf argumenten waarom een business ride succesvoller is als zakelijk evenement, aan de hand van de populairste fiets-hashtags op Instagram.

 

#BAAW

BikeAW

‘Bike against a wall’. Vaak gebruikt voor die ene mooie foto van je fiets die gepoetst en raceklaar tegen een muur staat te wachten om uitgelaten te worden. Maar vaak ook de plek waar je ´em enkele weken geleden hebt neergezet en daarna door allerlei drukke werkzaamheden hebt moeten laten staan. Oftewel: hoe fijn als je eerstvolgende evenement met relaties op de fiets kan plaatsvinden? Want wat voor jou geldt, gaat ook op voor je relaties. Business en pleasure gecombineerd, iedereen blij.

 

#outsideisfree

Buiten is gratis. Of beter: even de frisse lucht in. Ga maar eens na hoe lang je eigenlijk doordeweeks binnen doorbrengt. Op kantoor, in de auto en dan ‘s avonds ook nog een etentje met collega’s. En laat zien wie je bent. Fietsen is meer dan je hobby, je neemt er veel tijd voor, traint regelmatig, let op je voeding en bent zuinig en trots op je fiets. Hoe mooi is dat om te delen met bestaande en potentiële nieuwe zakenrelaties. Een gedeelde passie schept direct een band. En mochten relaties nog niet eerder serieus op een racefiets hebben gezeten, dan is een business ride een uitgelezen kans om ze eraan te laten proeven. Het draagt ook bij aan je reputatie: gezond, vitaal en energiek. Geen kernwaarden die je uitdraagt als je een rondje gaat zeilen met borrel en barbeque na afloop.

21-08-2015 MASERATI - bike-event Arnhem - Veenendaal photo: Wouter Roosenboom (wouterroosenboom.nl / procycleshots.com)

 

#roadsweride

Wie een evenement voor klanten overweegt, kan uit tientallen sporten kiezen. Maar geen enkele sport brengt je zo dicht bij het echte werk als wielrennen. Op Wimbledon zullen ze u vriendelijk weigeren als u een potje wil tennissen op het centre court. En ook al mag je op St. Andrews tegen een schappelijke green fee de befaamde 18 holes lopen, dan moet je wel een hele lage handicap hebben wil je je voor even Tiger Woods voelen. Nee, pak dan de racefiets die al snel dichtbij het materiaal van de profs komt, en kies een toertocht over de wegen waar de befaamde koersen ook overheen gaan. De Posbank ziet er op tv heel anders uit als je een week eerder er zelf nog mocht rijden. En een Ardennen-monument als de Redoute wekt nog meer ontzag als je daar zelf een keer helemaal stuk bent gegaan.

000110_maserati_klimclassic (1)

 

#WYMTM (What you missed this morning)

Laat je gasten ‘s ochtends wat vroeger komen. Zorg dat een mechanicien zich ontfermd over hun fiets. Overhandig ze hun exclusieve shirt en broek voor die dag en verzamel iedereen voor de teambespreking bij het ontbijt. Zorg voor een aansprekende ex-prof die graag vertelt en de hele dag vragen wil beantwoorden over wielrennen. En rijd vervolgens en groupe een van de vele mooie tochten zoals de Klimclassic in de Ardennen, onder leiding van ervaren captains die én het kopwerk doen en achteraan hand en spandiensten verrichten. Sluit niemand op, maar spreek af na iedere klim op elkaar te wachten. Geen race, maar social pace. Al snel rijdt er gezellig converserend peloton met trotse deelnemers rond. De outfit maakt in no time een team van mensen die elkaar nog niet kenden. En niets zo makkelijk als in gesprek te raken met steeds weer andere mensen als in een peloton dat rouleert.

057879_irmo_keizer

 

#cyclingphotos

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Niets zo mooi als herinnering aan een mooie fietstocht als een serie prachtige beelden door een gespecialiseerde fotograaf. Trotse deelnemers die met een grote grijns bovenaan de klim worden vereeuwigd, daar kan geen medaille tegenop.

Koperen ploert @klimclasic

Auteur: Martijn Pols