Maartje Fransman

‘Easy does it’

Maartje Fransman – 30 jaar  – Amsterdam

InstagramStrava

Maartje Fransman heeft al vanaf kind, en onder invloed van een grote broer, geflirt met hèt fietsen. Begin 20 kon Maartje de verleiding niet meer weerstaan en kocht ze haar eerste echte racefiets. Ze sloot zich aan bij vrouwenwielrennen.nl Amsterdam en voor ze het wist vroeg ze een elite licentie aan. Het werd een jaar waarin elke minuut optimaal besteed werd. Trainen, werken, leven en ontspannen. Echter het gevaar op letsel deed haar beslissen te stoppen met koersen aangezien ze met haar werk sterk afhankelijk is van lichamelijke fitheid en jaarlijkse keuringen. Nu beoefend ze haar uit de hand gelopen hobby met extreem veel plezier en elke dag beleeft ze weer een nieuw (fiets)avontuur.

Mooiste weg – Ten zuiden van Girona loopt een kustweg van Tossa de Mar naar Sant Feliu de Guíxols. Dit is een glooiende weg met asfalt om je vingers bij af te likken, onder het genot van het uitzicht op de Mar Mediterrània. In Nederland heb ik ook zeker een favoriete weg. Dit is het duinpad van Zandvoort naar Noordwijk, genaamd der Pantzerwagen. Op een doordeweekse dag is dit de plek waar je meditatief brommert, de zeewind opsnuift en je ogen eindeloos verdwalen.

Favoriete tocht – Eén die je zelf creëert en met een klein groepje vrienden fietst.

Kan niet wachten – Geduld is een schone zaak. Toch kijk ik erg uit naar The Ride die ik in juni’17 zal gaan rijden. In 8 dagen rijden wij in etappes van de Stelvio naar de Cauberg.

Favoriete gerecht – Sushi.

Favoriete Maserati – A6G/2000 door Frua.

Fiets voor – Free your mind and the rest will follow.

Ride with style is – Less is more met in de rechterhand de enige fietsbijbel; velominati.

Droom – Ik leef het!