Officine Alfieri Maserati is opgericht op 1 december 1914 in het Italiaanse Bologna. Sindsdien heeft Maserati een constante belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling, cultuur en de historie van de sportauto. De lange geschiedenis brachten glorieuze prestaties, op de weg en op het circuit maar ook uitdagende tijden die hebben geholpen bij het vormen van het karakter en de identiteit van het huidige Maserati.

De geschiedenis van Maserati beperkt zich dan ook niet tot mooie sportprestaties en de lancering van geweldige automobielen. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen ook industrieel ontwikkeld. De verhuizing in 1940 van Bologna naar de huidige locatie in Modena en de in 1997 afgeronde acquisitie door Ferrari zijn slechts twee voorbeelden van vele grote gebeurtenissen bij de ontwikkeling van Maserati’s uitbreidingsstrategieën en lancering van nieuwe modellen.

Vandaag de dag is onze trots te vinden in de waarden die het merk weerspiegelen – innovatie in het managen van human resources en de werkomgeving en transparantie in klantrelaties. Maserati is in 102 jaar gegroeid tot een internationale speler actief in 61 landen.

Dealers

Driessen Maserati

Pietersbergweg 27

5628 BS Eindhoven

Munsterhuis Sportscars B.V.

Goudstraat 31 - 49

7554 NG Hengelo Ov

Louwman Exclusive Cars B.V.

Proostwetering 53

3543 AC Utrecht

RAC B.V.

Autolettestraat 10

3063 NP Rotterdam

Maserati & Cycling

Het Italiaanse automerk Maserati ondersteunt sinds 2015 de sportieve fietser in Nederland.

Met de ondersteuning van de actieve, sportieve fietser erkent het snel groeiende luxe automerk de trend van fietsen als het nieuwe golf. Maserati North Europe Country Manager Peter Denton is blij de actieve fietser te ontmoeten: "We merken dat steeds meer klanten de fiets ontdekken en dromen van mooie belevenissen op prachtig vormgegeven tweewielers. Het is prettig om onderdeel van die belevenissen te zijn en we zijn blij dat we in het peloton zitten en actief deze fietsers kunnen ontmoeten."

In Engeland werd Maserati onderdeel van het peloton als hoofdsponsor van de Tour de Yorkshire Ride en in Nederland kent Maserati een partnerschap met 'De Klimclassic'. De match is er: "De Klimclassic is één van de meest uitdagende Nederlandse fietstochten waarvoor je serieus getraind moet zijn. Wij houden van prestaties en klasse, en gaan bij de start dan ook actief op zoek naar die wielrenner. Onderweg verzorgen we een kop koffie zodat alle deelnemers een power boost krijgen voor het tweede gedeelte van deze prachtige tocht waarmee we onze wieleractiviteiten in Nederland begonnen," licht Denton toe.

Naast het hoofdsponsorschap van 'De Klimclassic' is Maserati in zee gegaan met Soigneur Agency en het Magazine Soigneur. "We delen een passie voor details en luxe en tonen graag onze buitengewone Maserati Ghibli aan een groter publiek.” Verder stond Maserati in 2015 met de Ghibli op de Bike MOTION Benelux, kwam ambassadeur David Millar naar het Brabants Wielercafé en werd een Ghibli ter beschikking gesteld aan de organisatie van de Tour for Life.

Kijk eens bij de events naar onze activiteiten in 2016 en meld je aan om op de hoogte te blijven.

Ghibli

Rij al een Maserati Ghibli vanaf € 83.640,- Bekijk hier

Levante
Maserati Levante SUV
Bekijk hier

Become a friend

Speciaal voor Maserati Cycling Friends:

  • Maak kans op invitaties voor secret Rides & Nights.
  • Win mooie prijzen voor een perfect wielerjaar.
  • Krijg exclusieve toegang tot evenementen, parkeergelegenheden en de mooiste verhalen.